Спортсмени тренуються майже увесь свій вільний час. Тому очевидно, що сил вони витрачають більше, ніж ті, хто спортом не займається. За таких умов правильно складений раціон харчування має велике значення. Про це йшлося під час лекції в Рівненському “Інваспорті”, яку підготувала наша колега – Наталія Цубан.

Під час бесіди з працівниками закладу вона наголосила, що кожен вид спорту має суттєві відмінності та свої індивідуальні особливості. Загальне правило – добова норма калорій має бути розрахована з урахуванням фізичних навантажень.

У яких продуктах  містяться  білки, жири,  вуглеводи та як важливо підтримувати водний баланс для спортсменів, слухачі дізналися від нашої спікерки, яка наприкінці зустрічі організувала перегляд літератури з цієї тематики.