Першими відвідувачами хабу цифрової освіти РОНМБ стали студенти КЗВО «Рівненська медична академія». Підлітки цікавляться послугами та он-лайн сервісами, якими можна скоростатися. Говорять про вигоди від використання онлайнових державних послуг, однак хочуть мати більше інформації про те як не наразитися на небезпеку. Разом дивимося освітній серіал, щоб розпізнавати найпопулярніші схеми обману: від заміни SIM-карти до викрадення телефону, а ще фішинг, шахрайські дзвінки, доступ до комп’ютера тощо.

Працівниця бібліотеки – Лілія Троцько, яка виконує роль менеджера цифрової освіти вчить молодь протистояти викликам. За годину студенти отримали знання, які будуть у нагоді, щоб зберегти тисячі, якщо не мільйони гривень в майбутньому.

Нагадаємо, що РОНМБ увійшла до мережі  хабів цифрової освіти ще у 2020 році, тобто наш заклад є  місцем, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до вебсайту Дія. Освіта і пройти навчання з цифрової грамотності.

Утім сертифікований менеджер з’явився лише у цьому році. Лілія Троцько пройшла навчання і тестування та отримала відповідний сертифікат. Завдяки  нашим партнерам, «Рівненська обласна наукова публічна бібліотека», які організували підготовку кадрів пані Лілія будує плани на майбутнє щодо розбудови цих послуг.

З поненділка по п’ятницю з 9.00 по 11.00 наш заклад готовий приймати нові групи рівнян, яких  цікавить цифровізація.