COVID-сертифікат – це документ , який підтверджує статус громадянина про вакцинацію. Сертифікати після отримання ПЛР-тесту та про одужання наразі перебувають у стані розробки.
1. Можна отримати і внутрішній, і міжнародний сертифікати, що дозволяє не лише користуватись документом у межах країни, а й перетинати кордон.
 – Внутрішній COVID-сертифікат містить ПІП власника, фото, кількість щеплень та інформацію про термін дії сертифікату.
 – Міжнародний – містить більше інформації, а саме: яка вакцина була використанна та її дозування.
2. Сертифікат можна самостійно згенерувати на порталі Дія.
Для цього потрібно авторизуватися на порталі, вибрати послугу “Згенерувати COVID-сертифікат”. Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката, якою ви дозволяєте Електронній системі охорони здоров’я(ЕСОЗ) передати Дії медичні дані для COVID-сертифіката. Для підпису на порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який ви згенерували в застосунку Дія, так і будь-яким іншим електронним підписом. Після отримання вашого підпису під Повідомленням про згоду надати медичні дані Дія надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана, за яким перевіряється дійстність сертифіката. у додатку Дія сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку.
3. Також у застосунку Дія можна згенерувати внутрішній “зелений” сертифікат, який дійсний 365 днів від дня останньої дози повної вакцинації, та “жовтий” сертифікат, який можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною та дійсний 120 днів. COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки лише в цифровому форматі. Друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.