ЛІКУВАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ (дієтотерапія) фармацевтична енциклопедія дає таке визначення — це застосування з лікувальною чи профілактичною метою спеціально складених раціонів і режимів харчування (див. Харчування) для пацієнтів (із гострими захворюваннями або загостреннями хронічних захворювань). Близьким до поняття Л.х. є дієтичне харчування (див. Дієта), під яким мають на увазі головним чином харчування осіб із хронічними захворюваннями у стадії ремісії, наприклад організоване для працездатних працюючих людей у санаторіях-профілакторіях і дієтичних їдальнях. Перелік вимог до Лікувального харчування (як і до дієтичного харчування) збігається з таким для раціонального харчування (див. Раціональне харчування). Проте з урахуванням характеру захворювання на короткий або тривалий термін можуть змінюватися вимоги до енергетичної цінності й хімічного складу раціону, збалансованості в ньому харчових речовин, набору продуктів і способів їх кулінарної обробки, до деяких органолептичних показників їжі, режиму харчування. З нашої презентації ви будете мати більше інформації про лікувальне харчування:https://www.calameo.com/read/00614621812e00135ddb5
Залишити відповідь