Досвідом у реалізаціх кроссекторальних проєктів з метою реалізації гуманітарного розвитку суспільства ділиться з колегами генеральна директорка Одеської Національної наукової бібліотеки, заслужений працівник культури України Ірина Бірюкова. Вона розповідає про приготування українського борщу з бичками за унікальною технологією на подвір’ї закладу, в рамках відзначення Дня Незалежності. Ідею подали і зреалізували самі бібліотекарі, при цьому залучивши до проведення заходу різні верстви населення: від науковців та книговидавців до бізнесменів.
Нагадаємо, що у липні 2022 року культуру приготування українського борщу визнали об’єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО . Такий статус також мають французька парфумерія, індійська йога та бразильська капоейра.
Далі говоримо про цифрові інструменти та інформаційні технології, які застосовують у своїй роботі бібілотеки. А також дискутуємо щодо ролі Бібілотеки у системі освітніх та наукових комунікацій.
Такою доволі насиченою виявилася програма ІХ науково-практичної online конференції “Бібілотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи.”Свіжу інформацію ви завжди зможете знайти на наших сторінках у соцмережах: https://www.facebook.com/medlibrivne
Дякуємо за запрошення організаторам:
та директорці Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія» Галині Цеп’юк.
Залишити відповідь