Вчені з США підрахували, що для зниження ризику передчасної смерті досить робити 7000 кроків у день, а не 10 000, як вважалося раніше.
Команда під керівництвом фахівця з фізичної активності Аманди Палуч з Массачусетського університету в Амхерсті відстежувала когорту з більш ніж 2000 чорношкірих і білих чоловіків і жінок середнього віку з чотирьох різних міст США.
Група, середній вік якої трохи більше ніж 45 років, носила акселерометри, які відстежували їхню щоденну кількість кроків та інтенсивність кроків у години неспання, коли вони жили своїм життям.
Експеримент почався ще в 2005 році, за учасниками регулярно спостерігали до 2018 року, коли 72 людини з вихідної групи померли.
Хоча наглядовий характер дослідження означає, що ми не можемо зробити якихось переконливих висновків про те, як ходьба поліпшила (або не поліпшила) здоров’я людей в експерименті, воно може виявити зв’язки між рівнями активності та результатами для здоров’я.
Дослідники виявили, що люди, які роблять не менше ніж 7000  кроків на день, мають приблизно на 50−70 відсотків менший ризик ранньої смерті в порівнянні з тими, хто в середньому робить менше ніж 7000 кроків на день.
Сама по собі інтенсивність кроків (вимірювання швидкості зроблених кроків) не впливала на смертність.
За словами дослідників, збільшення щоденної кількості кроків серед найменш активних людей в популяції може забезпечити максимальний захист від смертності, але після певного моменту додаткові кроки, напевно, не мають ніякого позитивного ефекту.
«Виконання понад 10 000 кроків на день не було пов’язане з подальшим зниженням ризику смертності», — пояснюють автори у своєму дослідженні.
Хоча результати в цілому підтверджують багато з того, що ми вже знали про переваги ходьби з попередніх досліджень, новий поріг у 7000 кроків, безумовно, є легшою метою і може принести користь людям, які не проходили 10 000 кроків.
«Кількість кроків на день — це простий, легко контрольований показник, і збільшення кількості кроків на день може бути хорошим способом зміцнення здоров’я», — сказала Аманда Палуч.
За словами дослідника фізичної активності Ніколь Спартан з Бостонського університету, в найближчому майбутньому ми можемо почути набагато більше про те, як щоденні кроки впливають на наше здоров’я — завдяки новому поколінню неминучих досліджень з використанням новітньої технології акселерометра, яка була недоступна ще у 2005 році.
Джерело: https://bit.ly/3jYjDJc