Розібратися з функціями телефону, завантажити необхідні додатки, оцифрувати документи та інші послуги, які стосуються цифрової адаптації та освіти пропонує хаб, який діє на базі- Рівненської обласної науково-медичної бібліотеки. 

Заклад РОНМБ був зареєстрований на порталі “Дія.Освіта” три роки тому. Аби хаб запрацював належно потрібно було бібліотекарям пройти спеціальне навчання.

“Цього року, завдяки партнерським стосункам з Рівненської науковою універсальною біблотекою, наша працівниця Лілія Троцько пройшла необхідне навчання і готова фахово допомагати рівнянам опанувати цифрові технології”, – розповідає директорка РОНМБ Людмила Васюха.

Мета цього проєкту полягає у тому, аби розвантажити роботу ЦНАПів. Нині бібліотека запрошує рівнян звертатися у заклад, аби отримати усі послуги, які пов’язані з різними телефонно -комп’ютерними особливостями. Найбільше, переконані у бібліотеці, у таких послугах будуть зацікавлені люди старшого та похилого віку.

“Наша фахівчиня може  допомогти оплатити з телефону комунальні послуги, налаштувати різні телефонні додатки, допомогти оцифрувати документи та інше”, – зауважує директорка пані Людмила.

Заклад працює щодня, окрім вихідних, а ось робота хабу обмежена у часовому проміжку: з 9.00 до 11.00.