У новому навчальному році школярам потрібно пройти медичний огляд та отримати відповідні медичні довідки.
Цьогоріч у проведення медоглядів корективи внесла епідемія коронавірусної інфекції, тривалий карантин.
Тому, враховуючи вимоги чинного законодавства та офіційні роз’яснення Міністерства охорони здоров’я та Головного санітарного лікаря України надаємо роз’яснення щодо умов проходження медогляду школярами в 2021 році.
-Варто зазначити, що лише першокласники повинні пройти медогляди в серпні, школярі інших вікових категорій – впродовж року. Цей медичний огляд прив’язується до дня народження дитини та діє один рік. Відповідальність за проходження медичного огляду покладається на батьків, – зазначив начальник управління охорони здоров’я Віктор Іськів.
Щоб розпочати процедуру проходження профілактичного огляду школяра необхідно перш за все звернутися до сімейного лікаря/педіатра з яким укладена декларація. Медичний профілактичний огляд дитини проводиться в присутності батьків або інших законних представників у медичному закладі.
Після проходження щорічного обов”язкового огляду учень отримує довідку форми 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» та 086-2/о .
Учням, у яких відсутні обов’язкові профілактичні щеплення згідно українського календаря щеплень (затвердженого наказами МОЗ № 595 16.09.2011, № 551 від 11.08.2014, № 947 від 18.05.2018), може бути відмовлено у видачі довідки форми 086-1/о.
Схема періодичності обов’язкових медичних оглядів:
✅6,11 років – 1 раз в рік ( хірург, офтальмолог, стоматолог, інші спеціалісти за показами, аналіз крові);
✅7,8,9,10,12,13 років – 1 раз в рік лікарем-педіатром або сімейним лікарем, інші спеціалісти та додаткові методи досліджень за показами;
✅14,15 років – 1 раз в рік (стоматолог, гінеколог дитячий за показами, дитячий хірург, ендокринолог, психолог за показами, флюорографія, аналіз крові);
✅16,17 років – 1 раз в рік (стоматолог, гінеколог дитячий за показами, флюорографія).