Ріст інфекційних хвороб  припадає на початок осіннього періоду, тому дотримуватись  профілактичних заходів просто необхідно. Про це говорили у Рівненській науковій медичній бібліотеці.

12 вересня у РОНМБ провідний бібліотекар Наталіфя Цубан зібрала невелику аудиторію зі студентів та бібліотекарів, аби розповісти про профілактику інфекційних хвороб у осінній період.

Спочатку пані Наталія зауважила, що  почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених хвороботворними мікробами.

” Епідеміологи рекомендують: не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін”, – розповіла бібліотекарка.

Також пані Наталія наголосила на тому, що з особливою ретельність потрібно дотримуватись особистої гігієни, часто мити руки, овочі та фрукти, які споживаємо.