Про здорове харчування (ЗХ) говоримо зі студентами КЗВО “Рівненська медична академія.” Наша колега наголошує на тому, що ЗХ – це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини. Саме правильне харчування повинно сприяти зміцненню здоров’я, довголіттю та омолодженню, а також слугувати профілактикою розвитку захворювань.

Відповідно до рекомендацій здорового харчування, понад 55% калорій повинно надходити з вуглеводів, близько 15% – з білків і 30% або менше – з жирів.
Перекуси теж потрібні.Нутриціологи та дієтологи радять стабільно мати 2 перекуси. Перший – між сніданком та обідом (другий сніданок), другий – між обідом та вечерею (перед вечерею).