24 липня щорічно відзначають Міжнародний день турботи про себе.
У світі, де ритм життя стає дедалі інтенсивнішим, а стреси та виклики зустрічаються на кожному кроці, є необхідність приділити нам самим собі увагу, щоб розібратися у своїх емоціях та почуттях. Власне цей день закликає нас до рівноваги та гармонії.
Турбота про себе – приносить людині справжнє задоволення та розслаблення.
Турбота про себе – це прояв відповідальності і протилежність егоїзму. Якщо ви навчитеся піклуватися про себе, розпізнавати і задовольняти свої власні почуття й потреби, ви відчуєте, як ізсередини наповнюєтеся позитивною енергією та любов’ю, з якими вам захочеться поділитися з іншими людьми. І це буде справжня й міцна любов. Саме любов, а не бажання виглядати хорошим чи завоювати повагу, авторитет і схвалення зі сторони оточуючих. Безумовна любов, яка дозволяє досягти емоційної свободи. Турбота лише про інших призводить до почуття самотності, спустошеності, злості, депресії і образи. І на те є вагома причина. Коли ми ігноруємо свої власні почуття і потреби, ми ніби відмовляємося від самих себе.
Турбота про себе часто означає необхідність робити ті речі, які вам найменше хочеться робити. Вона ефективна, коли носить постійний характер, а не є рідкісним проявом.
Серед основних аспектів піклування можна виділити: фізичне здоров’я, здорове харчування, якісний відпочинок, медична діагностика.
Отже, піклуватись про себе – це не егоїстично, а корисно, тому варто на це зважати не лише 24 липня.