Легендарний хірург та діагност Віктор Поліщук був не тільки засновником діагностичного центру, його першим керівником, а й новатором в медичній галузі Рівненщини, одним із перших, хто розвивав медицину незалежної України. Бібліотекарі Рівненської науково-медичної бібліотеки розпочали збирати метріали для майбутньої праці про відомого медика.

У середині 80-их років в Україну почали завозити апарати ультразвукової діагностики. Перший апарат УЗД з’явився у Рівному і саме лікар  Віктор Поліщук, пройшовши навчання  на такому апараті, почав проводи обстеження. Бібліотекарка Лілія Троцько відвідала Рівненський обласний діагностичний  клінічно – лікувальний центр, названий на честь відомого медика, аби дізнатися більше деталей про трудову діяльність та життєвий шлях В. Поліщука.

У медичному закладі є кімната-музей Віктора Поліщука, де можна побачити перший апарат УЗД на якому працював відомий лікар. Також у ній зібрано фото та документальні спогади про відкриття діагностичного центру.

Невеличку екскурсію з детальною розповіддю для бібліотекарки провела Ірина Саванчук, головна медична сестра діагностичного центру.

“На плечі  Віктора Поліщука лягло створення закладу з нуля. З 1989 по 1991, по суті, він організовував всі необхідні процеси – і реконструкції приміщення, і відкриття нових відділень. Довгих два роки він плекав своє дітище, аж доки у 91 році центр не запрацював офіційно. З того часу успішний заклад  розвивається, розширює спектр послуг та демонструє високий рівень надавання медичної допомоги рівнянам”, – зауважила пані Ірина.

Зібрані відомості про Вктора Поліщука бібліотекарі Рівненсько науково – медичної бібліотеки систематизують у бібліографічній роботі про відомих медиків Рівненщини.