Сьогодні у Рівному підписано Меморандум про співпрацю між Департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА (директор – Олег Вівсянник) та ТзОВ   «РОШ УКРАЇНА»(керівник напряму розвитку та партнерства системи охорони здоров’я – Катерина Олійник). Відповідальний за онкологічний напрям – головний лікар комунального підприємства “Рівненський обласний протипухлинний центр” – Григорій Максим’як.

Документ передбачає запровадження в регіоні інноваційних методів  лікування онкохворих. Мова йде про закупівлю препарату, виробництва компанії Рош, для терапії пацієнтів з раком молочної залози, які проживають на Рівненщині. Згідно з умовами програми, за кожну куплену за місцевий бюджет упаковку препарату, компанія ТОВ “Рош Україна” надасть додаткову упаковку лікарського засобу. Представники медицини краю сподіваються, що у такий спосіб вдасться надати допомоги удвічі більше.
Довідково про компанію:
Компанія «Рош» заснована в 1896 році, є світовим лідером у фармацевтиці та діагностиці, зосередженим на розвитку науки для покращення життя людей. «Рош» є найбільшою у світі біотехнологічною компанією, яка виробляє препарати для лікування онкології, імунології, інфекційних захворюваннях, офтальмології та захворюваннях центральної нервової системи. Roche також є світовим лідером у діагностиці in vitro та тканинної діагностики раку, а також лідером у лікуванні діабету.
В Україні до програми «Об’єднані заради здоров’я» вже приєднались лікарні у Львівській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій областях та в Києві.
.