Бібліотекарі Рівненської обласної науково-медичної бібліотеки провели з майбутніми медиками бесіду на тему: “Гігієни ротової порожнини”.

6 червня 2024 року у Рівненській обласній науково-медичній бібліотеці відбулося спілкування студентів КЗВО “Рівненська Медична Академія” з бібліотекаркою Лілією Троцько на тему: “Гігієни ротової прожнини”.

Пані Лілія у минулому стоматолог, за плечима понад 30 років у сфері надання стоматологічних послуг, тож не лише давала корисні поради майбутнім медикам, а й розповіла частково про досвід стоматолога.

Стоматолог має бути другом та психологом сім’ї, тоді він буде улюбленим лікарем, до нього будуть легко на прийом ходити і діти, і дорослі,- зауважила Лілія Троцько.

А ще Лілія Георгіївна запропонувала студенткам прочитати  кілька статей із сучасних медичних видань, щоб зрозуміти для себе та навчити інших головним правилам длогляду за ротовою порожниною.

“Найперше потрібно підібрати правильно зубну щітку, яку змінювати щотри місяці,– порадила Лілія Георгіївна.  – Користуватися хорошими фторованими зубними пастами.Чистити зуби двічі на день та достримуватися  правильної техніки чищення”.

Також бібліотекарка і колишня стоматологиня під час своєї бесіди зі студентками зауважувала про важливість правильного харчування. Адже від якості їжі, від її температурного режиму теж залежить і якість ротової порожнини, міцність зубів.